Ga naar de inhoud
Giftige werksfeer

Bij NOS Sport weggepeste Marghadi over Egbers en Van Gelder: 'Jullie ontnemen mij mijn verhaal'

Aïcha Marghadi over NOS Sport: 'Mijn carrière is verwoest'

24:23

"Elke keer kreeg ik te horen: dit hoort erbij, kweek een ruggengraat. Ik zocht hulp bij de vrouwelijke hoofdredacteur, maar kreeg nul op het rekest." Dat zei Aïcha Marghadi gisteravond in de RTL-talkshow Beau over de onveilige werksfeer bij NOS Sport.

De presentatrice ging nogmaals in op de vernederingen en de neerbuigende opmerkingen die zij moest ondergaan op de sportredactie. Vooral de negatieve ervaringen met de presentatoren Tom Egbers en Jack van Gelder hebben grote impact op haar gehad.

'Giftig klimaat'

Zij doen volgens Marghadi alsof zij geen schuld hebben aan het verziekte werkklimaat op de werkvloer bij NOS Sport. "Maar jullie ontnemen mij mijn verhaal, en die honderden andere mensen die dit overkomen is", aldus Marghadi bij Beau. Ze noemt Egbers en Van Gelder 'pionnen in een heel groot, giftig klimaat dat in stand wordt gehouden'. "Ze zeggen: de hoofdredactie had moeten ingrijpen. Ik denk: vriend, als jij je had gedragen dan hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken."

Kijk wat zij daarover zegt in onderstaand fragment:

Aïcha Marghadi over NOS Sport: 'Mijn carrière is verwoest'

24:23

Marghadi werd al snel toen zij bij NOS Sport kwam door de onlangs afgetreden hoofdredacteur Maarten Nooter gewaarschuwd voor Egbers, die zij als mentor wilde vragen. "Hij zei: dat lijkt me geen goed idee, Tom heeft moeite met mooie vrouwen", aldus Marghadi. "Maar daar ben ik toch zelf bij, zei ik. Hij sloeg met zijn vuist op tafel: dit gaat niet gebeuren!"

Van Gelder in bad

Ook vertelde Marghadi nog eens het verhaal over wat Jack van Gelder zei toen zij hem telefonisch vroeg haar mentor te worden. "Hij deelde details over hoe hij zijn hoofd aan het scheren was", vertelde ze aan Beau. "Ik dacht: is dit niet te veel informatie? Ik probeerde de hele tijd dat bad weg te kijken."

Toen Marghadi hem vroeg of hij haar mentor wilde worden, grapte Van Gelder of ze bij hem in bad wilde komen zitten. "Op dat moment ging er zoveel door mijn hoofd. Ik wilde adrem reageren, maar je weet niet wat je moet zeggen. Ik had al verhalen over Jack gehoord. Ik kon alleen maar zeggen: ik zie je op het werk."

Aicha
Lees ook
Aicha Marghadi deelt verhaal over NOS Sport 'voor alle dochters en zonen'

Oproep: breng kinderen respect bij

Marghadi roept ouders en onderwijzers op om kinderen respect en inclusie bij te brengen. Alleen op die manier kan er een verandering worden bewerkstelligd die ervoor zorgt dat een volgende generatie niet meer mee hoeft te maken wat zij meemaakte op de werkvloer bij NOS Sport.

"Het is voor mij te laat, mijn carrière is verwoest", aldus Marghadi. "Maar ik hoop dat mijn dochter, en de nieuwe generatie, dit niet hoeven mee te maken."

Bekijk ook - Advocaat legt uit: dit is wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag strafbaar is

02:45
Een ongewenste aanraking, opmerking of seksueel getint appje: het zijn vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die kunnen strafbaar zijn, maar dat hoeft niet altijd.