Ga naar de inhoud
Van Alex tot Laxe

Daar is nummer 13! En weer krijgt het kind een naam met de letters a, e, l en x

Een deel van het gezin. Beeld © Gwenny Blanckaert

Gwenny Blanckaert (33) en Marino Vaneenoo (40) uit het Belgische Staden zouden het bij twaalf kinderen houden. Maar eerder deze maand kwam toch nummer 13 op de wereld. Alle kinderen kregen een naam met de letters a, e, l en x. Ook voor de nieuwste telg was er nog een naam over: het jongetje Laxe.

De vier broers en acht zussen van de baby heten, op volgorde van geboorte, Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax, Alxe en Laex. Nu komt daar dus Laxe bij. En daarmee zijn de opties wel bijna op, maar gelukkig heeft het stel aangegeven dat het gezin nu echt compleet is. Al zeiden ze dat bij de vorige ook: "Met twaalf is het compleet. Een heel dozijn van onszelf", vertelde de vader tegen Belgische media.

Maar toen kwam er dus toch nog één bij. Of de namen nooit verwarrend zijn? Een beetje wel, bekende het stel eerder bij Belgische media. "Soms vergis ik me wel eens van naam, maar dat kan iedereen overkomen. De leerkrachten hebben er wel wat meer moeite mee." De kinderen zitten of gaan allemaal naar dezelfde school.

Hoe ze bij het idee kwamen om alle kinderen een naam te geven met die vier letters? Het begon vijftien jaar geleden bij het eerste kindje. Dat werd Alex genoemd naar de stiefvader van Marino. Na Axel (de tweede) besloot het stel ook de derde, de vierde enzovoorts een naam te geven met deze vier letters.

"Of we nog plaats genoeg hebben in huis en in de auto? Ja hoor. We hebben twee bestelwagens met telkens negen plaatsen, dus ruimte zat. En aan tafel is ook nog plaats", zegt Marino in Het Laatste Nieuws.

Acht
Lees ook:
Acht kinderen, negende is op komst: 'Een kind op de wereld zetten, is wonderlijk en verslavend'