Ga naar de inhoud
Dure apparatuur

Diefstallen uit muziekstudio's, gitaren Kensington nog niet terecht

Een optreden van de band Kensington. Beeld © ANP / Ferdy Damman

Er is in de afgelopen weken voor tonnen uit muziekstudio's gestolen. Microfoons en apparatuur verdwenen, net als vier gitaren van Kensington-bandlid Casper Starreveld. Die gitaren alleen zijn bij elkaar tussen de 15.000 en 20.000 euro waard.

Aan de diefstallen uit de muziekstudio's werd gisteravond aandacht besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Begin vorige maand werd voor tienduizenden euro's aan apparatuur gestolen uit een muziekstudio in het Utrechtse Benschop.

Voor drie ton aan microfoons

In het Brabantse Hoogeloon sloopten inbrekers twee weken geleden volgens de politie met grof geweld een raam van een muziekstudio.

Er werden meer dan tachtig microfoons meegenomen met een waarde van zo'n 300.000 euro. Eerder deze maand probeerden dieven het ook nog bij een muziekstudio in Doorn, maar dat lukte niet.

Gestolen
Lees ook:
Gestolen gitaren Kensington vanavond aan bod in Opsporing Verzocht

Gitarist van de Utrechtse band Kensington Casper Starreveld vertelde na Opsporing Verzocht gisteravond aan NPO Radio 1 meer over zijn gestolen gitaren.

"Alle beetjes helpen, tot nu toe weinig succes, maar wie weet", zei hij over de zoektocht. De gitarist heeft zelf ook al verschillende oproepen gedaan en zelfs contact gehad met een privédetective. Die heeft het darkweb afgezocht, maar tot nu toe helaas zonder resultaat.

Emotionele waarde

De vier gitaren zijn bij elkaar tussen 15.000 en 20.000 euro waard, vertelde Starreveld. "Dat is gewoon heel veel geld, maar ik heb persoonlijk meer emotionele waarde die ik aan die gitaren toedicht." Hij heeft met de instrumenten veel nummers geschreven en shows gespeeld, waaronder die in de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA.

De politie heeft nog niet duidelijk of er één groep daders achter de inbraken zit. Bekijk het item bij Opsporing Verzocht hier terug: