Ga naar de inhoud
In de struiken

Kleuters proeven gevonden cocaïne bij Limburgse basisschool

Foto ter illustratie. Beeld © Getty Images

Vier kinderen van een basisschool in het Limburgse Tegelen, vlak bij Venlo, hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens van geproefd. Volgens een woordvoerder van de politie vonden ze het zakje met de restjes coke in de struiken net buiten de school.

Een surveillerende medewerker op de school zag de kinderen ervan proeven, greep in en haalde vervolgens de politie erbij. 

De kinderen werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, onderzocht en konden niet veel later in goede gezondheid weer naar huis, laat een woordvoerder weten.

Kleuters

Volgens de krant De Limburger waren het kleuters die van de restjes cocaïne proefden. De politie kon niet zeggen hoe oud de kinderen zijn.

Cocaïne
Lees ook:
Cocaïne spoelt aan op stranden Normandië, justitie waarschuwt 'narcotoeristen'

Het voorval deed zich vorige week maandag voor, en diezelfde dag nog stuurde de school een brief hierover aan de ouders van de leerlingen. De school organiseerde vervolgens een bijeenkomst met ouders, directie en politie.

"Daarmee is wat ons betreft de zaak afgehandeld", zegt de woordvoerder van de politie. "We hebben geen strafbare feiten geconstateerd."

Geschrokken

De school laat aan de Limburgse krant weten enorm te zijn geschrokken. Het zakje lag net buiten het hek van de school en werd daar tijdens de ochtendpauze door de kinderen gevonden.

Bekijk ook: Bizarre drugsvondst op zee in Colombia

00:57
Een bijzondere drugsvangst in Colombia. De politie daar vond 2600 kilo cocaïne in een zelfgebouwde onderzeeër. In het schip werden ook twee doden en twee gewonden aangetroffen.