Ga naar de inhoud
'Verdachte is ex-vriend'

Man (51) opgepakt na identificatie dode vrouw uit Apeldoorn

Politie-onderzoek na de vondst van de dode vrouw. Beeld © SPS Media

Afgelopen donderdag werd door een voorbijganger het lichaam van een vrouw gevonden in de berm van een weg in Wenum-Wiesel, een dorp bij Apeldoorn. De politie wist eerst niet wie het slachtoffer was en deelde een foto van de dode vrouw. Vanochtend is er een verdachte opgepakt.

Een 51-jarige man uit het Noordhollandse Uithoorn zit vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De politie heeft aanwijzingen dat ze om het leven is gebracht. 

Vrijdag deelde de politie een foto van het gezicht van de vrouw om haar identiteit te achterhalen. Daarop is te zien dat de vrouw veel rode en blauwe plekken in haar gezicht had. Door de vele tips die binnenkwamen werd duidelijk dat het gaat om een 45-jarige vrouw uit Apeldoorn.

Identiteit
Lees ook:
Identiteit gevonden dode vrouw bekend, onderzoek in woning

De politie startte direct een onderzoek in het huis van de vrouw in Apeldoorn. Vanochtend is een verdachte opgepakt in een woning in Rhenen; hij wordt de komende dagen verhoord. De woning wordt onderzocht.

De politie wil niet kwijt of verdachte en slachtoffer elkaar hebben gekend. Maar volgens dagblad De Stentor is de verdachte de ex-vriend van het slachtoffer.

Ex-vriend

De krant had afgelopen weekend contact met de ex-vriend. Hij liet op vragen van de krant via een tekstbericht weten dat hij graag zou willen praten, maar dat hij 'momenteel niet meer uit zijn woorden kwam'. Hij zei 'verscheurd' te zijn van verdriet en niet te weten hoe hij dit verlies moet dragen.

Hij verklaarde niet te weten wat er is gebeurd. De man noemde zijn ex 'een gesloten persoon' en hij kreeg haar naar eigen zeggen 'al een paar dagen niet te pakken'.