Ga naar de inhoud
Aanrijding met stadsbus

School herdenkt meisje (7) na dodelijk ongeluk, broertje (5) weer thuis

Bij de plaats van het ongeluk zijn bloemen neergelegd. Beeld © ANP

Het 7-jarige meisje dat vrijdag overleed na een ongeluk met een stadsbus op de Vleutenseweg in Utrecht, zat op de Taalschool in de wijk Ondiep. De school heeft een gedenkhoek ingericht voor de verongelukte leerling. Haar broertje van 5 raakte zwaargewond, maar is volgens de politie inmiddels weer thuis.

Ze waren vrijdag rond 8.00 uur onderweg naar school met hun moeder, toen ze op een oversteekplaats werden aangereden door een stadsbus. Het meisje overleed direct, het jongetje raakte zwaargewond. De moeder bleef ongedeerd.

Veel mensen zagen het ongeluk op de drukke Vleutenseweg gebeuren. Omdat het drama zich afspeelde tijdens de ochtendspits, zat ook de stadsbus vol met mensen. Zij werden opgevangen in een nabijgelegen café en kregen slachtofferhulp aangeboden.

Buurt
Lees ook:
Buurt geschokt na dood meisje (7): 'Vreselijk ongeluk'

Op de Taalschool Utrecht kunnen ouders in een condoleanceboek hun medeleven betuigen. Leerlingen kunnen een kaart of een knutselwerk maken. De lessen begonnen volgens de school vanochtend met een kringgesprek. Ook was er een gesprek met de ouders.

"Er is natuurlijk heel veel verdriet, we zijn aangeslagen", zegt directeur Jenny Olsthoorn. "We helpen de kinderen het beste als we de lessen zo normaal mogelijk door laten gaan. Daarbinnen ondersteunen we hen om dit verlies een plek te geven."

Trauma's

Volgens de school hebben veel leerlingen en ouders al eerder te maken gehad met verlies. "Bijvoorbeeld doordat ze uit een oorlogssituatie komen of verhuisd zijn vanuit een ander land. De medewerkers van de Taalschool hebben ruime ervaring in het omgaan met trauma's en het rekening houden met verschillende culturen", aldus de school.

Later deze week zal de school alle steunbetuigingen overhandigen aan de familie van het omgekomen meisje. Het onderzoek naar het ongeluk is volgens de politie nog in volle gang.

Bekijk ook: Bus rijdt twee kinderen aan in Utrecht

00:24
Na het ongeluk op de Vleutenseweg was de straat lange tijd ruim afgezet voor onderzoek.