Ga naar de inhoud
Vier doden

Organisatie autorit 'in shock en rouw' na dodelijk ongeluk Duitsland

Politie over drama op Duitse snelweg: 'Vermoedelijk door aquaplaning'

01:08

"Het is voor ons allen nog nauwelijks te bevatten wat er is gebeurd." Dat zegt 9 Miles, de organisatie die de autotocht door Duitsland organiseerde waarbij gisteren vier Nederlanders om het leven kwamen.

In een persverklaring zegt 9 Miles 'in shock en rouw' te zijn na het ongeluk op de A3, net over de grens in Duitsland. "Als organisatoren van deze autorit gaan onze gedachten als eerste uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden."

Zakelijke vriendenclub 

De organisatie zegt een zakelijke vriendenclub te zijn met ondernemers uit het hele land die elkaar ontmoeten rond hun gezamenlijke autohobby. "In dat kader was ook deze rit georganiseerd."

Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Maar volgens 9 Miles is een auto in de slip geraakt en onder de vangrail door geschoten. De inzittenden overleefden dat. Twee andere auto's stopten om hulp te verlenen, waarna vier mensen op de vluchtstrook stonden.

Aquaplaning

Vermoedelijk was de oorzaak aquaplaning. Wat dat is en waarom het zo gevaarlijk is, leggen we uit in deze video:

Waarom aquaplaning zo gevaarlijk is

02:34
Tijdens een stevige bui kan het snel misgaan achter het stuur: je verliest de controle en raakt in een slip.

Terwijl het viertal op de vluchtstrook stond, raakte opnieuw een auto op precies dezelfde plek in een slip. "Deze auto heeft naar alle waarschijnlijkheid drie van de vier mensen op de vluchtstrook geschept. Twee van de drie mensen zijn kort daarna overleden, de derde persoon is later in het ziekenhuis overleden."

Zoon lichtgewond

De bestuurder van de auto die de mensen aanreed, overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn zoon, die naast hem had gezeten, raakte lichtgewond. 

De dodelijke slachtoffers zijn een 37-jarige vrouw en drie mannen van 39, 42 en 56 jaar oud.

'Drie
Lees ook:
'Drie gezinnen verwoest', ongeloof groot na ongeluk Porsches op Duitse A3