Ga naar de inhoud
Bij moeder op schoot

Theo Maassen stuurt peuter (3) weg bij show: 'Nog nooit meegemaakt'

Theo Maassen was in shock toen hij zag dat er een peuter in de zaal zat. Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Theo Maassen heeft tijdens zijn voorstelling in Antwerpen gisteravond een peuter weggestuurd. Het kind was samen met haar moeder komen kijken naar de Nederlandse cabaretier.

Maassen trad in Antwerpen op met zijn voorstelling Onbekend Terrein. Deze was zo'n tien minuten bezig, toen het publiek lachte om een seksueel getinte grap. Boven dat gelach uit was duidelijk een kinderlachje te horen, waarop de cabaretier de zaal vroeg om stil te zijn.

'Jij bent 3?'

"Zo heb ik nog nooit iemand horen lachen", zei Maassen, terwijl hij de zaal inkeek. Al snel spotte hij de peuter in het publiek, die op schoot zat bij de moeder. Hij vroeg om haar leeftijd. "Jij bent 3?", reageerde hij. "Dit heb ik in dertig jaar nog niet meegemaakt. Dit kan echt niet." 

Een toeschouwer van de voorstelling zegt dat de 56-jarige cabaretier echt 'in shock' was. De moeder begreep daar niets van. "Hij vroeg de moeder van het kind of ze alsjeblieft wilden gaan, waarop zij zei: echt? Maar hij wilde echt niet verder gaan." 

In de war

De moeder aarzelde nog even om weg te gaan, maar is uiteindelijk toch vertrokken. Vervolgens was de cabaretier 'zichtbaar even in de war'. "Het duurde even voordat Theo weer in zijn ritme kwam", zegt de toeschouwer. "Hij vroeg zich ook af welke grappen hij allemaal in de eerste tien minuten had gemaakt die het meisje dus had gehoord."

Ook vroeg Maassen nog grappend aan het publiek of er nog meer mensen waren van onder de 18 jaar. 

Hij beloofde de moeder dat ze het geld voor de tickets terug zou krijgen. "Ga alsjeblieft naar de kassa", zei hij. "Maar ik kan dit echt niet."