Ga naar de inhoud
Twee kinderen

Nog veel onduidelijk over dramatisch ongeluk Utrecht: meisje (7) omgekomen

De bus in Utrecht. Beeld © RTL Nieuws

De politie heeft nog geen duidelijk beeld van hoe het ongeluk in Utrecht vanmorgen, waarbij een 7-jarig meisje om het leven kwam en een jongetje van 5 zwaargewond raakte, heeft kunnen gebeuren. Wel is duidelijk dat het meisje onder de stadsbus terecht is gekomen, zegt de politie.

"Er blijven vraagtekens. We doen nog onderzoek naar wat er is gebeurd en waarom het is gebeurd", zegt een woordvoerder van de politie.  

Op straat

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de Vleutenseweg. De kinderen waren op straat toen de aanrijding plaatsvond. Of ze alleen waren, is niet duidelijk.  

U-OV, de openbaar vervoerder in de regio Utrecht, is diep geraakt door het ongeluk  "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is", zegt een woordvoerder in een reactie. "Met heel ons hart denken we allereerst aan de kinderen en hun familieleden. Onze gedachten gaan ook uit naar betrokken collega’s, omstanders en klasgenoten van de kinderen. Het raakt ons diep." 

Buurt
Lees ook:
Buurt geschokt na dood meisje (7): 'Vreselijk ongeluk'

De buschauffeur die betrokken was bij het ongeluk, is niet aangehouden. Hij is ook geen verdachte, benadrukt de politie. "De chauffeur is wel meegegaan naar bureau, vanuit zorg en nazorg. Natuurlijk willen we zijn verhaal horen, om de gebeurtenis te reconstrueren. Als uit onderzoek blijkt dat er wel sprake is geweest van een misdrijf dan zullen we daar uiteraard stappen op ondernemen."

Bekijk ook: Schok in buurt na ongeluk stadsbus

01:15
Omwonenden reageren geschrokken na het fatale ongeluk in Utrecht.

Inzittenden opgevangen

U-OV zegt het politieonderzoek alle ruimte te geven en de uitkomst af te wachten.

Beide kinderen komen uit Utrecht. 

In de bus zat volgens de woordvoerder een flink aantal mensen. Zij werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen café en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Niemand in de bus is gewond geraakt.