Ga naar de inhoud
In berm gevonden

Identiteit gevonden dode vrouw bekend, onderzoek in woning

Archieffoto Beeld © ANP

De identiteit van de dode vrouw die gisterenochtend in het Gelderse Wenum-Wiesel in de buurt van Apeldoorn werd gevonden, is bekend. Eerder vandaag deelde de politie een foto van de vrouw, die waarschijnlijk om het leven is gebracht, om haar identiteit te achterhalen.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart in een woning in Apeldoorn in verband met de vondst van de dode vrouw. Het onderzoek in de woning vindt plaats in een huis aan de Lange Grafte, iets ten oosten van het centrum van de stad. Ter plaatse zijn onder meer medewerkers van Forensisch Onderzoek.

Volgens de politie kwamen er na het publiceren van de foto veel tips binnen. Hoeveel precies kan een woordvoerder van de politie niet zeggen.

De politie vermoedt dat de vrouw op een andere plek om het leven is gebracht dan waar haar lichaam is neergelegd bij Wenum-Wiesel. Ze lijkt het slachtoffer van een misdrijf, zegt de politie.

Een voorbijganger zag het lichaam gisteren rond 07.45 uur en waarschuwde de politie. Die zette er een Team Grootschalige Opsporing op, omdat er al snel een vermoeden was dat het het om een misdrijf ging.