Ga naar de inhoud
Aangereden door stadsbus

Buurt geschokt na dood meisje (7): 'Vreselijk ongeluk'

Onderzoek op de plek van het ongeluk. Beeld © RTL Nieuws

Enkele uren na het dodelijke ongeluk met een stadsbus in Utrecht is het stil op de altijd zo drukke en levendige Vleutenseweg. Een meisje van 7 kwam vanochtend om het leven, een jongetje van 5 raakte ernstig gewond.

Volgens de politie zijn de slachtoffertjes rond 8.00 uur aangereden op de kruising van de Vleutenseweg met de Van Koetsveldstraat. Buurtbewoners zeggen dat de kinderen daar zonder ouders liepen, maar de politie kan dit niet bevestigen.

Chauffeur op bureau

De buschauffeur is niet aangehouden, meldt een woordvoerder. "De chauffeur is wel meegegaan naar bureau, vanuit zorg en nazorg. Natuurlijk willen we zijn verhaal horen, om de gebeurtenis te reconstrueren. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de toedracht."

Agenten hebben na het ongeluk de Vleutenseweg en de straten eromheen afgezet met politielint voor onderzoek. Rond 11.40 uur kwam een lijkwagen aangereden.

Bekijk ook: Omwonenden geschrokken na ongeluk

01:15
Omwonenden reageren geschrokken na het fatale ongeluk in Utrecht.

Mensen lopen langs, blijven even staan. De schrik zit er goed in. 'Oh, wat vreselijk'. En: 'Ik heb ook kinderen, je moet er niet aan denken.'

Enkele buurtbewoners op straat beschrijven de Vleutenseweg als 'gevaarlijk'. "Het verbaast me niets dat zoiets gebeurt", zegt een vrouw. "Ik heb mijn eigen kinderen verboden de straat over te steken. Er wordt hier zo hard gereden. Dit is zó vreselijk, een ongeluk met dodelijke afloop heb ik nog niet meegemaakt." 

Opvang in café

Zelf heeft ze het ongeluk niet zien gebeuren. "Ik heb mensen gesproken die heel ontdaan waren, omdat ze wat hebben gezien."

In de bus zat een flink aantal mensen. Zij zijn opgevangen in het nabijgelegen café West en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Niemand in de bus raakte gewond.

Een oudere buurtbewoner vertelt: "Meneer agent vertelde me vanochtend dat iemand onder de bus was gelopen. Je kon erop wachten dat een ongeluk zou gebeuren. Ook de bussen rijden soms hard."

Een lid van een bewonersvereniging weet dat er vaker ongelukken met bussen zijn gebeurd op deze weg. In 2014 is een meisje aangereden, die zwaargewond raakte. Een jaar later werd een jongen aangereden. 

Burgemeester: 'Hart huilt'

"Wij hebben al vaker gezegd: het is een onveilige weg. Het is een probleem dat bussen te hard rijden. De snelheid zou moeten worden verlaagd. Bovendien staan er niet op elke kruising stoplichten." Dat is ook het geval op het kruispunt waar dit ongeluk gebeurde.  

De gemeente Utrecht zegt in een reactie: "Het is een verschrikkelijk ongeluk en we leven zeer mee met alle betrokkenen en nabestaanden. We doen nu onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Het is nu te vroeg om daar iets over te zeggen."