Ga naar de inhoud
Tientallen politieauto's

Kilometerslange politieachtervolging eindigt met arrestatie in Den Bosch

Dit team van de politie arresteerde de verdachte in Den Bosch. Beeld © Politie Eenheid Oost-Brabant

Een wilde politieachtervolging vanuit Limburg eindigde gisteravond in het centrum van Den Bosch. Daar slaagde een speciaal arrestatieteam van de politie erin een verdachte te arresteren. Tientallen politieauto's en een heli waren nodig om de vluchtende man te stoppen.

De politie meldt dat een persoon naar wie gezocht werd gisteravond op de Kemperlandstraat, vlak bij het station van Den Bosch, is gearresteerd. "De auto van de verdachte werd daar tot stilstand gebracht", meldt de politie.

Heli boven Den Bosch

Eerder op de avond vond een achtervolging vanuit Limburg plaats. Een politiehelikopter en 'diverse eenheden' zijn ingezet, meldt de politie. Volgens het Eindhovens Dagblad waren zo'n 25 politieauto's bij de actie betrokken. De politieheli cirkelde geruime tijd boven Den Bosch.

Een woordvoerder zegt tegen de krant dat de achtervolging begon toen de Range Rover waar de verdachte in reed, door een politiecamera langs een weg gesignaleerd werd.

Dat gebeurde in Limburg nadat de verdachte vanuit het buitenland Nederland binnen was komen rijden. Waar de verdachte voor gezocht wordt, is niet duidelijk. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat er door de politie flink werd opgeschaald omdat de verdachte er vaker vandoor zou zijn gegaan. 

Door dorpjes

De achtervolging ging volgens Omroep Brabant ook door dorpen als Sint-Michielsgestel en Den Dungen. Een woordvoerder kan daar verder niets over zeggen. De Range Rover is volgens de lokale media flink beschadigd.