Ga naar de inhoud
Dure horloges

Bolle Jos verder in het nauw, vader opgepakt voor witwassen

De opsporingsfoto van Jos Leijdekkers, verspreid door de politie. Beeld © Politie

In Rotterdam is maandag de vader van de gezochte drugscrimineel Jos Leijdekkers opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie werd de 68-jarige man aangehouden in zijn eigen woning nadat bij een huiszoeking twee dure horloges in beslag waren genomen met een totale waarde van 140.000 euro.

Het OM vermoedt dat die sieraden zijn gekocht met crimineel geld. De man is gisteren weer vrijgelaten maar zal strafrechtelijk worden vervolgd op verdenking van witwassen.

Ook moeder en zus opgepakt

Eerder al werden ook de moeder en de zus van 'Bolle Jos' opgepakt. Ook zij worden verdacht van witwassen maar zijn in afwachting daarvan op vrije voeten gesteld.

De politie deed daarvoor eind januari invallen in woningen en een kantoor in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam. Daarbij werden onder meer kostbare horloges, sieraden, handtassen en grote contante geldbedragen van tienduizenden euro's en buitenlandse valuta in beslag genomen.

Justitie
Lees ook:
Justitie krikt beloning voor gouden tip Bolle Jos op naar 200.000 euro

De politie is al geruime tijd op zoek naar de 31-jarige drugscrimineel. Leijdekkers wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en excessief geweld. Voor de doorslaggevende tip die leidt tot zijn aanhouding werd vorig jaar in eerste instantie een beloning van 75.000 euro uitgeloofd. Inmiddels is dat bedrag verhoogd naar 200.000 euro.

In het tv-programma Opsporing Verzocht maakte de politie dinsdagavond bekend dat er inmiddels zo'n 30 tips zijn binnengekomen over Leijdekkers.

Mogelijk in Turkije

De opsporingsdiensten hebben vermoedens dat 'Bolle Jos' zich zou hebben opgehouden in Turkije. Volgens de politie zijn de ouders en zus van Leijdekkers in augustus en december vorig jaar naar Turkije gereisd. Mogelijk hebben zij daar contact gehad met hun gezochte zoon en broer.