Ga naar de inhoud
Speciale producten

Ook supermarkt houdt rekening met ramadan: 'Samen eten verbindt'

Ramadan-campagne bij AH in 2020 (archieffoto). Beeld © ANP

Met aanbiedingen en speciale producten spelen supermarkten in op de ramadan, die morgen begint. Honderdduizenden moslims in ons land vasten een maand lang, waarbij ze niet eten van zonsopkomst tot zonsondergang.

Albert Heijn houdt op 14 april in vijf steden een iftar, de maaltijd waarmee het vasten na zonsondergang wordt doorbroken. Dat doet AH voor klanten en personeel bij filialen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Zaandam.

Iedereen welkom

"Samen eten verbindt", vindt Albert Heijn. "En daarom organiseren we, na het succes van vorig jaar, wederom iftars op vijf verschillende plekken." De maaltijden worden bereid door supermarktmedewerkers en vrijwilligers en iedereen is welkom.

Ook roept Albert Heijn mensen op tijdens de ramadan een donatie te doen aan de Voedselbank. Verder heeft de supermarktketen diverse producten in de Bonus-aanbieding die geliefd zijn tijdens de vastenmaand, zoals halalvlees, dadels en verspakketten voor bijvoorbeeld een Marokkaans gerecht als harira.

Duurdere
Lees ook:
Duurdere dadels met ramadan: 'Inflatie en slechte oogsten'

Bij Jumbo hebben de winkels het reguliere ramadanassortiment ingeslagen, zoals halalvlees en filodeeg, laat een woordvoerder weten. Ook zijn er non-foodartikelen te koop die inspelen op de vastenmaand, zoals een 'Pluk Ramadan Boeket' en kaartjes met teksten als 'Ramadan Mubarak' (een fijne ramadan) en 'Eid Mubarak' (gezegend feest), een islamitische groet voor het Suikerfeest.

Ook de supermarktketen PLUS heeft een ramadanassortiment, met onder meer diverse soorten brood, dadels en bakproducten. Winkels bepalen zelf of en welke producten zij bestellen, zegt een woordvoerder.

Bekijk ook: Inwoners Istanbul gewekt door trommelaars bij begin ramadan

00:52
Correspondent Olaf Koens zag in 2021 hoe een legioen trommelaars Istanbul wekt bij het begin van de ramadan.