Ga naar de inhoud
Vier slachtoffers

Man (33) aangehouden voor dodelijk ongeluk gezin A59: had drugs en alcohol op

Bloemen voor het huis van het gezin in Raamsdonksveer. Beeld © ANP

De politie heeft vanochtend een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek opgepakt voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Daarbij kwamen een man en vrouw (beiden 46) en hun twee kinderen om het leven: een zoon van 13 en een dochter van 10 jaar oud. De verdachte zou te veel alcohol hebben gedronken en onder invloed zijn geweest van drugs.

Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. Het ongeluk gebeurde op 10 maart. Na een botsing tussen vier auto's en een vrachtwagen vloog de auto van het gezin in brand.

'Genoeg verdenking'

De 33-jarige man die nu is aangehouden, was de bestuurder van één van de andere auto's. De politie vertelt: "Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang, toch heeft de politie genoeg verdenking om de man nu aan te houden."

De man deed direct na het ongeluk een alcohol- en drugstest. Daaruit bleek dat hij van allebei onder invloed was.

Eergisteren vond onder grote belangstelling de uitvaart van het gezin uit Raamsdonksveer plaats. Onder meer BN DeStem schreef dat daarbij duidelijk werd dat het gezin voor het ongeluk uit eten was geweest in Waalwijk om de verjaardag van de vader te vieren. "Het was een avond vol mooie gesprekken, die eindigde met een knuffel, kus en 'love you' tegen hun opa en oma's", schreef de krant.

Het noodlot dat hen daarna trof, kwam hard binnen in de gemeenschap van Raamsdonksveer. Honderden mensen, familie, vrienden, collega’s en bekenden namen afscheid van het gezin.

Ouders en twee kinderen omgekomen bij ongeluk A59

00:44

De man die vanochtend is aangehouden wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.