Ga naar de inhoud
Verboden motorclub

Gemeente sluit illegale kroeg van Hells Angels in Utrecht, zes leden opgepakt

Zes leden van de verboden motorclub Hells Angels zijn gearresteerd. Beeld © ANP

In het centrum van Utrecht is een illegale kroeg ontdekt van de verboden motorclub Hells Angels. De politie viel gisteren het pand binnen, nadat er 'signalen' waren dat het pand door de motorclub werd gebruikt. Zes leden zijn gearresteerd. De gemeente heeft het pand per direct gesloten.

De signalen waren binnengekomen bij de politie en de gemeente. Daarop ontstond het vermoeden dat het pand, dat zich bevindt aan de Twijnstraat aan de Werf, door de motorclub werd gebruikt.

Vermoedens bevestigd

Bij de politie-inval gisteren werden die vermoedens bevestigd. Het pand hing vol met Hells Angels-uitingen. Ook zou de plek zijn ingericht als kroeg en niet om in te wonen.

In het pand waren op dat moment zes mannen aanwezig. Zij zijn gearresteerd en worden 'verdacht van de voortzetting van een verboden organisatie', aldus de politie.

Rechter
Lees ook:
Rechter verbiedt motorclub Hells Angels

Eén van hen had verdovende middelen bij zich en een wapenstok. Het pand is direct gesloten.

Motorclub verboden

Vorig jaar juli oordeelde de Hoge Raad dat een eerdere uitspraak waarin Hells Angels werd verboden, in stand blijft. Daarmee werd de Hells Angels onherroepelijk verboden verklaard, aldus de politie. Alle uitingen van de Hells Angels na deze datum zijn verboden. 

De motorclub werd verboden omdat ze geweld en misdrijven verheerlijkt en faciliteert. Hierdoor is de motorclub in strijd met de openbare orde. Ook de wereldwijde organisatie van Hells Angels mag niet actief zijn in Nederland, oordeelde de rechtbank in Utrecht in 2019. 

Rechter
Lees ook:
Rechter verbiedt Hells Angels: heeft zo'n verbod zin?