Ga naar de inhoud
Boerenprotest

Steunbetuiging voor shovelbestuurder Johan R. bij gevangenis Alphen

Tientallen boeren kwamen naar de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn om collega Johan R. een hart onder de riem te steken. Beeld © ANP/Hollandse Hoogte/Josh Walet

Een groep demonstranten heeft gisterenavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven.

R. werd 11 maart aangehouden nadat hij bij een boerenprotest in Den Haag met een shovel door een afzetting gereden zou zijn.

Op een filmpje en een foto van de actie bij de gevangenis zijn zeker acht tractoren te zien die toeterend langs het complex aan de Eikenlaan rijden. In de stoet reed ook een witte limousine mee. Een woordvoerder liet weten dat de gemeente niet op de hoogte was van de actie, maar dat die werd toegestaan nadat de groep had beloofd na een half uur te vertrekken.

Langer in cel

De 60-jarige R. verscheen vrijdagmiddag voor de rechter, maar zijn zaak werd niet inhoudelijk behandeld omdat hij de rechtbank had gewraakt. Voordat de rechter zich terugtrok, besliste die wel dat R. langer in de cel moest blijven.

Shovelbestuurder
Lees ook:
Shovelbestuurder boerenprotesten zet rechtbank op stelten