Het Utrechtse restaurant Cantina di David haalt per april 'foie gras', ofwel ganzenlever, van de menukaart. Afgelopen zaterdag werd bij het restaurant geprotesteerd tegen de aanwezigheid van ganzenlever op de menukaart.
De eigenaar van het restaurant, Feysun Canatar, zegt tegen het AD geen zin meer te hebben in acties bij zijn restaurant. Dierenactivisten demonstreerden meerdere keren voor de deuren van het Italiaanse restaurant.

Canatar voelt zich gedwongen om deze keuze te maken, zegt hij tegen het AD. Hoewel de productie van foie gras in Nederland verboden is, is de verkoop dat niet. Juridisch gezien deed de eigenaar dus niks verkeerd, benadrukt hij.
Dieronvriendelijk
Bij de productie van ganzenlever worden ganzen op een dieronvriendelijke manier vetgemest. Restaurants die het gerecht aanbieden zijn dan ook regelmatig het doelwit van demonstranten.
In januari werd er geprotesteerd bij een ander Utrechts restaurant, waarna ook daar de ganzenlever van de kaart werd gehaald.