Ga naar de inhoud
Vuistslag

Minderjarige jongen aangehouden voor mishandeling speler FC Groningen

Boze supporters tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen Beeld © ANP

De politie in Groningen heeft een minderjarige jongen aangehouden op verdenking van mishandeling van een speler van FC Groningen. Tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen deelde de supporter een vuistslag uit aan speler Jetro Willems.

De minderjarige jongen zit op dit moment vast op het politiebureau in Groningen en wordt daar verhoord. Op beelden van ESPN was te zien hoe de supporter uithaalde naar Willems. 

De ongeregeldheden gebeurden toen FC Groningen met 2-0 achterstond met nog tien minuten op de klok. Een toeschouwer wilde het veld betreden, maar werd tegengehouden door aanwezige beveiligers waarna supporters van de thuisclub zich dreigend opstelden.

Wilde boel sussen

Groningen-verdediger Jetro Willems begaf zich naar de hoek van het stadion waar de problemen zich voordeden om de boel te sussen, maar kreeg toen de klap. Omdat de situatie dreigde te escaleren, moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen naar de kleedkamer sturen. Na een klein kwartier werd het duel hervat. Aan de stand veranderde niks meer.

Aan een verslaggever van ESPN vertelde Willems zelf dat hij wel 'tegen een stootje kan'. "Het is zeker niet normaal, maar we gaan met de club erover zitten en dan horen jullie later meer."

De politie laat weten dat naast de minderjarige jongen nog een man is aangehouden. Hij wilde het veld oprennen, en werd toen tegengehouden door stewards. Hij zou één van hen hebben mishandeld.