Ga naar de inhoud
'Stop dierenleed'

Nieuw protest tegen ganzenlever bij restaurant in Utrecht

Actievoerders zaterdagavond bij het Utrechtse restaurant Cantina di David. Beeld © RTL Nieuws

Actievoerders hebben vanavond bij het Utrechtse restaurant Cantina di David geprotesteerd tegen de aanwezigheid van ganzenlever op de menukaart. In januari was zo'n actie bij een ander Utrechts restaurant succesvol: dat haalde de ganzenlever van de kaart.

Bij die gelegenheid gaf Cantina di David aan het omstreden gerecht, waarvoor ganzen op een dieronvriendelijke manier worden vetgemest, ook van de kaart te zullen halen. Nu dat nog steeds niet is gebeurd, wordt het restaurant door de actievoerders aan zijn belofte herinnerd. 

'Stop dierenleed. Boycot foie gras', staat op een spandoek dat de demonstranten hebben opgehangen boven de ingang van het restaurant, dat is gevestigd in een werfkelder aan de Oudegracht. 

Schuldig, maar geen straf

Voor hun actie in januari, toen het restaurant Bistronome des Arts het doelwit was, werden zes leden van de groep Active for Justice door de rechter schuldig verklaard. De rechter noemde hun actie intimiderend, maar legde hen geen straf op omdat ze urenlang op het politiebureau waren vastgehouden.

Foie
Lees ook:
Foie gras: omstreden, maar in Nederland volop geserveerd