Ga naar de inhoud
Na misstanden NOS Sport

NOS gaat hele organisatie onderzoeken op werkcultuur

NOS Beeld © ANP

De NOS laat een onderzoek doen naar de werkcultuur in de hele organisatie. Nadat onlangs duidelijk was geworden dat bij NOS Sport een problematische redactiecultuur heerst, wordt nu ook de werkomgeving van NOS Nieuws en NOS Evenementen onder de loep genomen.

De directie van de publieke omroep heeft daartoe besloten naar aanleiding van de berichten over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport en de gesprekken die daarover binnen de omroep zijn gevoerd. De NOS huurt voor het onderzoek externe experts in.

Volkskrant:
Lees ook:
Volkskrant: racisme, seksisme en haantjesgedrag heersen bij NOS Sport

Het onderzoek is een nadrukkelijke wens van de redactie zelf, stelt de NOS in een verklaring.

De problemen bij de sportredactie hebben veel losgemaakt bij medewerkers op de andere twee afdelingen, zegt directeur Gerard Timmer. "Daarom vinden we het passend en belangrijk om ook de rest van onze organisatie door professionele, externe ogen te laten bekijken. 

Twee dagen geleden zei Timmer desgevraagd 'geen aanleiding te zien' om de rest van organisatie door te lichten:

'Opstappen hoofdredactie NOS Sport niet door onthulling Volkskrant'

01:53
Maandag reageerde Timmer op het aftreden van de hoofdredactie van NOS Sport.

De hoofdredactie van de NOS laat weten het onderzoek volledig te steunen. "We doen dit niet omdat we aanleiding hebben om te denken dat op onze nieuwsvloer net zo'n groot, structureel probleem bestaat als op de sportredactie, maar wel omdat we onszelf juist nu scherp willen toetsen", zegt hoofdredacteur Giselle van Cann.  

Bron: RTL Nieuws