Ga naar de inhoud
Bewolking overheerst

Weer wordt zachter, met mogelijk 17 graden in het weekend

Genieten van de zon op een terras in Den Haag. Beeld © Getty

Maart roerde de afgelopen tijd overduidelijk zijn staart, maar langzaamaan lijken de temperaturen iets te gaan stijgen. Vrijdag kan het 17 graden worden, zij het vooral in het zuidoosten van het land.

Vanochtend vielen er nog enkele winterse buien, maar volgens Magdel Erasmus van Buienradar wordt het vanaf morgen wat zachter. "De temperatuur ligt nu nog tussen de 4 en 9 graden, maar daar komt de komende dagen dus verandering in." We kunnen ons opmaken voor wat hogere temperaturen. 

"Zo wordt het vrijdag op vrijwel de meeste plaatsen in het land 15 of 16 graden", aldus Erasmus. En in het zuidoosten wordt het nog beter, daar kan de temperatuur zoals eerder gezegd tot 17 graden oplopen.

Wanneer
Lees ook:
Wanneer begint de lente: vandaag, 20 of 21 maart? 'Vandaag is praktisch'

Wisselvallig

Daarbij moet wel gezegd worden dat er niet louter sprake zal zijn van zonnige dagen. De bewolking overheerst met soms wat regen of een bui. Kortom, een wisselvallig weerbeeld, met hogere temperaturen, maar ook af en toe regen. De temperatuur beweegt zich tussen de 11 en 15 graden. Een lichtpuntje: er is geen sprake van nachtvorst meer.