Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

Jack van Gelder blijft weg bij HLF8 vanwege ophef NOS Sport

Jack van Gelder (archiefbeeld) Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Jack van Gelder is maandag niet zoals gepland aangeschoven bij de SBS6-talkshow HLF8, waar hij vaste gast is. Volgens presentatrice Hélène Hendriks heeft de sportverslaggever besloten 'even rust te nemen' naar aanleiding van de ophef over het grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport.

Volgens Hendriks is Van Gelder niet afwezig 'om zich te verstoppen' en heeft hij genoeg over het onderwerp te zeggen. Wel heeft de presentator het gevoel dat 'hij het toch nooit goed kan doen'. De presentatrice zei niet wanneer Van Gelder van plan is terug te keren bij HLF8.

Van Gelder vertelde vorige week in de talkshow dat bij externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen over hem zijn gedaan. Een melding ging volgens hem over een incident waarbij een vrouwelijke collega hem in 2011 of 2012 belde toen hij in bad zat.

Mentor

"Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt."

Jack
Lees ook:
Jack van Gelder: 'Twee keer genoemd in onderzoek naar misstanden NOS Sport'

Bij een ander incident zou de presentator 'hoer of andere bewoordingen' tegen een vrouwelijke collega hebben gebruikt. Voor het eerste incident heeft Van Gelder zijn excuses aangeboden.

De Volkskrant publiceerde vrijdagavond een artikel over vermeende misstanden op de redactie van NOS Sport. De krant sprak daarvoor met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen.

'Klacht
Lees ook:
'Klacht tegen NOS-wielerexpert Danny Nelissen om seksuele opmerkingen'