Ga naar de inhoud
Wel relatief warm

Harde wind, met in het westen en noorden zware windstoten

Archieffoto Beeld © Istock

Relatief hoge temperaturen, maar ook harde wind. Dat is het weer vandaag. Het wordt 10 graden aan de kust in het noordwesten en tot wel 16 graden in Limburg. Echt terrasjesweer is het helaas niet, er valt zeker vanochtend regen en in het hele land waait het hard, langs de kust zelfs stormachtig.

Meteoroloog Ed Aldus van Buienradar waarschuwt in het noorden en westen voor zware windstoten van tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Maar ook in de rest van het land staat een stevige wind, met windkracht 5 tot 8. Het KNMI heeft vanwege de wind voor Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen tot 17.00 uur vanmiddag code geel afgegeven

Zo hard waait het bij jou:

Vanmiddag blijft het vrijwel overal droog, alleen in het zuiden van Limburg valt dan mogelijk nog een bui. Verder wisselen zon en bewolking elkaar af. Wel blijft het hard waaien, de wind neemt pas in de loop van de middag geleidelijk af, verwacht Aldus.

Hagel en natte sneeuw 

Vanavond begint het dan toch weer te regenen, en daalt de temperatuur tot een graad of 6. En dan is het morgen even gedaan met het warme weer, dan wordt het hooguit zo'n 7 graden. Ook is er dan kans op hagel of natte sneeuw en gaat het weer flink waaien, met dan opnieuw zware windstoten in het kustgebied. 

Alles
Lees ook:
Alles komt voorbij: regen, natte sneeuw en harde wind in één week