Ga naar de inhoud
Editie in Zuid-Afrika

Winnaar bekend van het 23ste seizoen Wie is de Mol?

De drie finalisten; Daniël Verlaan, Jurre Geluk en Ranomi Kromowidjojo. Beeld © Twitter / WIDM

De winnaar van het 23ste seizoen van spelprogramma Wie is de Mol? is RTL Nieuws-journalist Daniel Verlaan.

Op
Lees ook:
Op heterdaad betrapt: WIDM-winnaar vertelt hoe hij de Mol ontmaskerde en confronteerde

Daniël Verlaan wist de meeste vragen bij de eindtest goed te beantwoorden en de mol te ontmaskeren. Dat was tv-presentator Jurre Geluk.

De pot is gevuld met 11.650 euro en dat bedrag wordt overgemaakt naar de nieuwbakken winnaar, Daniël. Verliezend finalist Ranomi Kromowidjojo dacht dat Daniël de Mol was. Daniël zat op Jurre. De bekendmaking werd gedaan vanuit de tuin van Paleis Soestdijk, dit jaar voor het eerst sinds corona weer met publiek.

Zuid-Afrika

Dit seizoen van Wie is de Mol? (WIDM) speelde zich af in Zuid-Afrika. Andere deelnemers waren Soy Kroon, Annick Boer, Froukje de Both, Sander de Kramer, Anke de Jong, Nabil Aoulad Ayad, en Sarah Janneh.

Alle drie de finalisten hadden vooraf aangegeven de Mol te willen zijn.

Vorig jaar bleek acteur Everon Jackson Hooi de Mol te zijn. Sportverslaggever Fresia Cousiño Arias won toen de laagste pot ooit, 8.065 euro. Dat bedrag doneerde de 31-jarige aan goede doelen. Zangeres Kim-Lian van der Meij was de verliezend finalist.

WIDM-finalist
Lees ook:
WIDM-finalist Jurre Geluk is de Mol (denken wij) en dit is waarom

Kijkcijfers

WIDM is al jaren een kijkcijferkanon. Iedere aflevering kan rekenen op zo'n drie miljoen kijkers, dat is inclusief uitgesteld kijken.

De reguliere kijkcijfers lagen dit jaar wat achter op de afgelopen jaren. Gevraagd naar een mogelijke oorzaak hiervoor, kwam presentator Rick van de Westelaken uit bij corona. "Corona heeft de afgelopen drie jaar de kijkcijfers enorm beïnvloed. Mensen konden nergens naartoe, er was geen alternatief, niet buiten de tv om tenminste. Je kunt er onder normale omstandigheden niet van uitgaan dat het dan hetzelfde blijft. Ik vind de kijkcijfers dan ook heel erg binnen de verwachting. Ik ben blij dat er weer zoveel mensen gekeken hebben."