Ga naar de inhoud
'6 tot 8 miljoen'

Voor het eerst in Europa wordt skelet van Tyrannosaurus rex geveild

De Tyrannosaurus rex in het Zwitserse veilinghuis. Beeld © Koller Auktionen AG

In april zal voor het eerst in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex worden geveild, dat maakte het Zwitserse veilinghuis Koller vandaag bekend. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang.

De veiling zal plaatsvinden op 18 april en het skelet moet volgens een eerste schatting tussen de 6 en 8 miljoen euro op gaan leveren.

Het skelet, genaamd Trinity, 'is een van de spectaculairste nog bestaande Tyrannosaurus rex-skeletten, een goed geconserveerd en schitterend gerestaureerd fossiel', zegt het veilinghuis in Zürich. Het is pas voor de derde keer ooit dat een skelet van een Tyrannosaurus rex onder de hamer gaat.

Recordbedrag

In oktober 2020 bracht het skelet van een Tyrannosaurus rex in New York bij een veiling een recordbedrag van 31,8 miljoen dollar (27 miljoen euro) op.

Meer dan de helft van het skelet van Trinity is samengesteld uit botten van drie verschillende Tyrannosaurus rex-exemplaren die tussen 2008 en 2013 zijn gevonden in de noordwestelijke staten Montana en Wyoming in de Verenigde Staten, zo staat in de verkoopcatalogus.

Tot nu toe zijn wereldwijd slechts 32 volwassen Tyrannosaurus rexen teruggevonden, blijkt uit een studie die in 2021 in het wetenschappelijke tijdschrift Nature werd gepubliceerd. De Tyrannosaurus rex is een van de grootste roofdieren die ooit op aarde heeft geleefd.

Bekijk ook: T. rex wordt geveild: 'Er bestaan maar drie echt mooie skeletten'

02:32
In 2020 ging in de Verenigde Staten Tyrannosarus rex Stan onder de hamer.