Ga naar de inhoud
Maartse buien

Drukste ochtendspits 2023 door slecht weer en ongelukken: 1100 kilometer

Beeld © ANP

Door regen, ongevallen en de gebruikelijke drukte op de weg is er sprake van een zeer forse ochtendspits. Rond 08.00 uur stond er in Nederland 1093 kilometer file, meldt de ANWB. Het is de drukste ochtendspits van het jaar.

Inmiddels loopt het aantal files langzaam terug.

Er waren onder meer ongelukken op de A28 richting Utrecht bij Den Dolder en op de A4 richting Amsterdam bij Zoeterwoude-Rijndijk. 

Slecht weer houdt aan

Op de A2 richting Maastricht stond bij Urmond een vrachtwagen in brand. Verder is het op dinsdagen sowieso al drukker op de weg omdat mensen die dag vaker op kantoor werken. De ANWB telt niet alleen het aantal kilometers file op snelwegen, maar ook die op N-wegen.

Het slechte weer houdt ook nog wel eventjes aan, meldt Buienradar, vooral in de zuidelijke helft van het land. Vanmiddag is het in het noorden van het land wisselend bewolkt en valt er een enkele maartse bui. Met wat geluk is ook de zon even te zien.

Richting het zuiden is het bewolkt met perioden met regen en natte sneeuw. Vanavond en aan het eind van komende nacht valt er in Limburg sneeuw die kan blijven liggen. Er zou zomaar zo'n 5 centimeter in de Limburgse heuvelregio kunnen vallen.

Later in de week lopen de temperaturen, die nu onder de normale waarden liggen, langzaam op, maar het blijft erg wisselvallig.

Lente
Lees ook
Lente ver weg: deze week sneeuw