Ga naar de inhoud
Brandstichting en vuurwerkbom

Twee incidenten op één dag in IJsselstein: 'Zeker opvallend'

Het huis waar de vuurwerkbom afging in IJsselstein. Beeld © ANP

In IJsselstein zijn vandaag twee verschillende incidenten geweest waarvoor een jongeman wordt gezocht. Het gaat om een vuurwerkbom aan de Italiëlaan en mogelijke brandstichting op de Spanjestraat. De politie onderzoekt of de incidenten iets met elkaar te maken hebben.

De straten liggen in dezelfde wijk in de plaats nabij Utrecht. Voor de brandstichting wordt een man tussen de 16 en 20 jaar gezocht met zwarte broek, zwarte jas, rode schoenen met witte zool, blauwe handschoenen.

Voordeur beschadigd

De vuurwerkbom ging later op de avond af, rond 21.00 uur. Daar raakte de voordeur beschadigd, maar niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar een man die er na het incident vandoor is gegaan, laat een politiewoordvoerster weten.

Tijdens het afgaan van het explosief waren er volgens de woordvoerster mensen aanwezig in het huis.

'Zeker opvallend'

Voor dit incident werd ook een signalement afgegeven: Een jongen van ongeveer 16 jaar, donkere broek, zwarte schoenen met witte accenten, een donkere broek en zwarte jas. 

Op het eerste oog flink wat overeenkomsten, maar of het echt om dezelfde jongeman gaat, is onduidelijk. "Het is zeker opvallend", zegt de politie erover.