Ga naar de inhoud
Vierde van het jaar

Jonge wolf doodgereden op A2 in Limburg

Het dier werd gevonden op de vluchtstrook. Beeld © Politie Limburg

Op de A2 tussen Grathem en Kelpen-Oler in Limburg is vanmorgen een wolf doodgereden. De jonge wolf, een vrouwtje, werd gevonden op de vluchtstrook van de snelweg.

Rond 08.15 meldde een automobilist zich bij de politie met het vermoeden dat hij iets had aangereden, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Politie en Rijkswaterstaat vonden het dode teefje.

DNA-onderzoek

De jachtopziener van de gemeente Leudal werd erbij gehaald, die bevestigde dat het om een wolf ging. Het dier is naar de Wageningen University gebracht. Daar wordt via DNA-onderzoek gezocht naar de herkomst van de wolf.

De wolf in Limburg is de vierde die dit jaar is omgekomen in het verkeer. Vrijdag kwam een wolf om op de A2 bij Vught en eerder dit jaar werden wolven doodgereden bij Beesd in Gelderland, en Hoogersmilde in Drenthe.

Gezien op wildcamera

In het noordelijke deel van de Veluwe zag een wildcamera gisteren nog een roedel van elf wolven voorbijtrekken. Niet eerder werden zoveel wolven in één roedel gezien. Eind januari werd een roedel van negen dieren gezien. Die beelden zie je hieronder:

Wolf gespot door wildcamera in Friesland

00:21
Het gaat om een ouderpaar en hun jongen, die in 2021 en 2022 geboren zijn.
Bron: RTL Nieuws / ANP