Ga naar de inhoud
Tilburg

Man steelt midden in de nacht helm van politieagent

Archieffoto Beeld © Venema Media

Een 24-jarige man uit Breda is vannacht in Tilburg aangehouden omdat hij de helm van een motoragent jatte. Hij liet de helm vallen, waardoor die volgens de politie niet meer te gebruiken is.

De bestolen agent surveilleerde vannacht in het centrum van Tilburg, toen hij werd aangesproken omdat er iets mis zou zijn in een fietsenstalling aan de Heuvel. Hij zette zijn helm af, legde die op zijn motor en liep mee.

Diefstal of poging diefstal 

Een agent die iets verderop stond, zag vervolgens een man naar de motor lopen, de helm pakken en ermee weglopen. Iets verderop zette de man de helm af en liet hem op de grond vallen. Hij werd aangehouden voor diefstal of poging diefstal. 

Omdat de helm is gevallen, is hij volgens de politie niet meer te gebruiken. Een nieuwe helm kost 575 euro, het inbouwen van de benodigde apparatuur in de helm nog eens 574 euro. De kosten zullen op de verdachte worden verhaald. De betrokken agent kan pas weer surveilleren als hij een nieuwe helm heeft.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update