Ga naar de inhoud
Zelfs vanuit België

Noorderlicht tweede avond op rij zichtbaar, drukte aan de kust

Het noorderlicht zondagavond vanaf Terschelling. Beeld © ANP / Raymond Kamstra

Ook vanavond was het bijzonder natuurfenomeen het noorderlicht te zien op vele plekken in Nederland. Het noorderlicht was zondagnacht ook al zichtbaar, maar bracht afgelopen nacht een stuk meer mensen op de been.

Op sociale media circuleren net als de avond ervoor vele foto's en video's van mensen die proberen het natuurfenomeen vast te leggen. 

De aandacht in de media voor het poollicht van de nacht ervoor heeft naar alle waarschijnlijkheid de nieuwsgierigheid van de vele noorderlichtjagers aangewakkerd. Omrop Fryslân meldt dat 'tientallen mensen' naar de kust zijn gekomen.

File voor het noorderlicht

Zo zouden bij Zwarte Haan, een buurtschap aan de Waddenzee, zelfs meer dan honderd mensen zich verzameld hebben om een glimp op te vangen van het poollicht. Een kwartier verder, in Westhoek, zou een file zijn ontstaan van noorderlichtspotters. 

En niet alleen in de noordelijke provincies was het raak. Ook in Zeeland deden veel mensen een poging om het licht op te vangen. Omroep Zeeland spreekt zelfs een Belgisch stel dat twee uur heeft gereden, vanuit Belgisch Limburg, om het noorderlicht mee te kunnen maken. 

Natuurfenomeen
Lees ook:
Natuurfenomeen noorderlicht te zien in Nederland!