Ga naar de inhoud
Moord en poging tot moord

Verdachte schietpartij Zwijndrecht blijft langer vastzitten

Minh Nghia V. wordt verdacht van moord en poging tot moord.

De 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag het voorarrest met veertien dagen verlengd.

Minh Nghia V. was sinds de schietpartij op 21 januari op de vlucht. Bij het incident werd een 66-jarige vrouw doodgeschoten. Haar 38-jarige dochter, de ex-vriendin van de verdachte, raakte zwaargewond. Ze is buiten levensgevaar.

Moord en poging tot moord

V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord. De man met de bijnaam Lucky werd zaterdagmiddag om 12.30 uur aangehouden in de omgeving van de Ketelbrug in Schiedam:

Bekijk hier beelden van de arrestatie van verdachte schietpartij Zwijndrecht

00:54
Een omstander filmde de aanhouding van V.

De verdachte kon na een tip worden aangehouden door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI). In de zoektocht naar V. werden verschillende auto's gevonden die de verdachte waarschijnlijk gebruikt heeft op zijn vlucht. De politie vermoedde dat V. hulp kreeg om uit handen van de autoriteiten te blijven. Ook dacht de politie dat de man zich nog altijd schuilhield in de regio Rotterdam.

Tipgeld

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de eventuele uitbetaling van het tipgeld van 30.000 euro. De man kon worden aangehouden dankzij een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk, zegt het OM. "Op dit moment is nog niet besloten of het tipgeld zal worden uitgekeerd. Zodra er een beslissing over is genomen, zal die worden gecommuniceerd."