Ga naar de inhoud
Extra geld gekregen

Bevrijdingsfestival Utrecht gaat toch door

Een van de optredens tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht vorig jaar. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Marcel Krijgsman

Er komt dit jaar toch een Bevrijdingsfestival in Utrecht. Vorige week werd bekendgemaakt dat het festival niet door kon gaan omdat er te weinig geld was, maar na extra geld en een garantstelling van Grolsch en het K.F. Hein Fonds staat niets het festival meer in de weg.

Festivaldirecteur Manja Kerstholt zegt verheugd te zijn met de steun van beide partijen, die boven op een extra bijdrage van de gemeente en provincie Utrecht van elk 50.000 euro komt. Er was ook een crowdfundingsactie opgezet om het festival door te laten gaan, hoe dat geld wordt gebruikt wordt volgens Kerstholt samen met de initiatiefnemers van de actie besloten.

Kosten 30 procent hoger

Het Bevrijdingsfestival in Utrecht zegt niet het enige bevrijdingsfestival te zijn dat mede door de coronacrisis en de hoge inflatie financiële zorgen heeft. Volgens de organisatie zijn de kosten nu 30 procent hoger. "Die kosten wil en kan de organisatie niet doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen." 

Of het festival ook de komende jaren doorgaat, is nog onzeker. De organisatoren van de festivals hopen dat overheden en andere financiers ook dan zullen bijspringen. In Utrecht komen jaarlijks tussen de 37.000 en 45.000 mensen naar het Bevrijdingsfestival.

Froukje,
Lees ook:
Froukje, Tabitha en MEAU zijn Ambassadeurs van de Vrijheid