Ga naar de inhoud
Blijft oplopen

Dodental aardbeving Turkije en Syrië opgelopen tot boven de 50.000

Honderden steden en dorpen liggen in puin. Beeld © ANP

Het aantal dodelijke slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië is de 50.000 gepasseerd. Vandaag maakte de Turkse overheid bekend dat er alleen al in Turkije 44.218 lichamen zijn geborgen. Samen met de ongeveer 5900 bevestigde doden in Syrië komt het dodental op zeker 50.118.

De verwachting is dat het aantal slachtoffers nog verder zal oplopen, al weet niemand tot hoe hoog. Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog onder het puin liggen.

Grensgebied

De aardbeving met een kracht van 7,8 vond bijna drie weken geleden plaats in het grensgebied van Turkije en Syrië. 

Het aantal slachtoffers is onder meer zo hoog, omdat de beving midden in de nacht gebeurde, waardoor veel mensen lagen te slapen. Bovendien liggen in het gebied verschillende grote steden. Luchtopnames laten enorme verwoesting zien:

De enorme ramp van boven: zo zien steden in Turkije en Syrië er nu uit

01:19
Alles is kapot. In Turkije en Syrië is de ravage enorm na de aardbevingen van 6 februari en dat zie je vooral goed vanuit de lucht.

Naast de doden en vermisten zijn er ook tienduizenden gewonden en ontheemden in het getroffen gebied. Er wordt niet meer gezocht naar overlevenden. Meer dan een half miljoen mensen zijn uit het rampgebied geëvacueerd.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse in Turkije: 'De grond zakte onder mijn voeten weg'