Ga naar de inhoud
Verdachte nog voortvluchtig

Slachtoffer van schietpartij in Zwijndrecht buiten levensgevaar

De plaats waar de vrouwen werden neergeschoten. Beeld © ANP

De 38-jarige vrouw die een maand geleden door haar ex-vriend werd neergeschoten in Zwijndrecht is buiten levensgevaar. Dat laat haar familie weten in een verklaring. Bij de schietpartij kwam haar 66-jarige moeder om het leven. Hoofdverdachte Minh Nghia V. is nog altijd voortvluchtig.

In de verklaring van de familie wordt de schietpartij 'een krankzinnige daad' genoemd, waardoor hun levens een maand geleden werden verwoest. "Onze onschuldige en weerloze moeder Michel werd op laffe wijze doodgeschoten door de ex-vriend van Anneke, haar dochter op wie ze zo gesteld was."

Klopjacht

De familie zegt dat al haar zorg en aandacht uitgaat naar de gezondheid van de gewonde vrouw.

De schietpartij vond plaats op 21 januari bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. De vermoedelijke schutter sloeg daarna op de vlucht en is sindsdien voortvluchtig. De politie heeft bij de klopjacht al drie keer een door hem achtergelaten vluchtauto teruggevonden, in Hoek van Holland, Zwijndrecht en Rotterdam.

Huiszoeking
Lees ook:
Huiszoeking in klopjacht op schutter Zwijndrecht, ex nog zwaargewond

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond opnieuw aandacht aan de zaak. De familie heeft aan de uitzending meegewerkt, staat in de verklaring. "Samen met de recherche hopen we dat de dader zo snel mogelijk wordt gepakt en dat mensen die meer weten over zijn verblijfplaats zich (anoniem) bij de politie melden", aldus de familie.

"Iemand die dit gruwelijke misdrijf op zijn geweten heeft en hiertoe in staat is, zou door niemand mogen worden geholpen en mag niet ongestraft en vrij rondlopen."

Tipgeld

Het Openbaar Ministerie heeft 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van V., alias Lucky. Ook mensen uit zijn directe omgeving kunnen aanspraak maken op het tipgeld, zonder dat V. en zijn advocaat ooit te weten komen van wie de gouden tip afkomstig is, aldus de politie.

De politie adviseert het publiek hem niet zelf te benaderen, omdat hij vuurwapengevaarlijk is.

Eerder spraken we met een ooggetuige van de schietpartij. Dat zie je in deze video:

Ooggetuige schietpartij: 'Ze lag op de grond en hij schoot nog een keer'

01:17
Volgens de politie is de schietpartij door veel mensen gezien. De schutter is gevlucht.