Ga naar de inhoud
In Diepenheim, Overijssel

Minister Kaag opgewacht door demonstranten met brandende fakkels

Sigrid Kaag in Arnhem tijdens de campagne van D66, ter illustratie. Beeld © ANP / Jeroen Jumelet

D66-leider Sigrid Kaag werd zondag aan het eind van de middag door enkele tientallen demonstranten opgewacht toen zij in Diepenheim, Overijssel, aankwam om deel te nemen aan de politieke talkshow Politiek in de Pol. Een aantal betogers had brandende fakkels bij zich.

De D66-leider was in het oosten van het land om campagne te voeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. 

'Warm welkom'

Er was eerder een flyer van Strijders Twente verspreid waarin de bewoners van Diepenheim werden opgeroepen om Kaag een 'warm welkom' te geven. Kaag was op de hoogte van de betoging en er was politie aanwezig.

Toen ze in Diepenheim aankwam stonden de mensen met enkele tractoren haar op te wachten. "U bent niet voor Nederland", werd er geroepen. De betogers lieten veel kritiek horen op de overheid en de Nederlandse politiek.

Kaag is nog even in gesprek gegaan met de demonstranten, maar dat verliep volgens de campagneleider en Kamerlid Hanneke van der Werf lastig, onder andere omdat er sirenes afgingen.

Kaag
Lees ook:
Kaag over gebeurtenissen bij haar huis: 'Bedreigend en angstaanjagend'

Kaag vond het teleurstellend dat een gesprek onmogelijk was, zegt Van der Werf. De ontmoeting tussen de betogers en de partijleider duurde uiteindelijk een minuut of tien. Toen Kaag rond 20.00 uur vertrok, waren de betogers verdwenen.

Bedreiging Kaag

Op sociale media circuleren filmpjes van het protest. Op een filmpje wordt ook gerefereerd aan Max. Eerder deze maand is Max van den B. in hoger beroep veroordeeld omdat hij Kaag vorig jaar had bedreigd bij haar huis.

Hij was daar met een brandende fakkel en schreeuwde complotleuzen. Kaag wordt vanwege ernstige bedreigingen al langer beveiligd.

De partij gaat de verkiezingscampagne niet aanpassen vanwege het gebeuren zondag, laat Van der Werf weten.

Premier Mark Rutte heeft ook gereageerd:

Vijf
Lees ook:
Vijf maanden cel voor man die met fakkel bij huis Kaag stond