Ga naar de inhoud
Carnaval

Gemeente Den Bosch: te druk in binnenstad, vier carnaval elders

Beeld © ANP

De binnenstad van Den Bosch is vol. De gemeente roept mensen op niet langer naar de stad te komen, maar carnaval elders te vieren. De carnavalsvierders die al in de stad zijn wordt aangeraden zo veel mogelijk te lopen via brede hoofdwegen.

De drukte in de binnenstad is enorm, maar leidt voor zover bekend nog niet tot grote problemen. Wel wordt er geklaagd over wachttijden bij de openbare toiletvoorzieningen van meer dan een half uur.  Een woordvoerder van de gemeente vertelt aan het Brabants Dagblad dat er momenteel zo'n 70.000 mensen in de binnenstad zijn. 

De festiviteiten in de stad spelen zich af rondom de markt, waar een webcam de drukte goed weergeeft. 

Den Bosch, deze dagen Oeteldonk geheten, is een van de carnavalssteden met een grote aantrekkingskracht op mensen uit heel het land. Daar ging het feest vanmorgen om 11.11 uur van start op het centraal station, waar de prins per trein arriveerde.

Sinds vrijdagavond

En ook al is carnaval officieel pas vandaag begonnen, in veel dorpen en steden in Brabant en Limburg is het al sinds vrijdagavond volop feest.

De politie in Breda en Tilburg had er in ieder geval de afgelopen nacht al de handen vol aan. Elf mensen werden opgepakt vanwege betrokkenheid bij vechtpartijtjes of het beledigen van de politie. Grote incidenten hebben zich nog niet voorgedaan.

Niet
Lees ook:
Niet carnavallen, maar werken: liever niet, maar 'iemand moet het doen'