Ga naar de inhoud
Siroop en ontbijtkoek

Mogelijk folie en plastic in producten Karvan Cévitam en Peijnenburg

Foto ter illustratie Beeld © ANP / Editorial

Zowel Karvan Cévitam als Peijnenburg heeft afzonderlijk van elkaar een waarschuwing afgegeven over een paar producten. Dat laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weten.

Karvan Cévitam waarschuwt klanten voor bussen met limonadesiroop waar mogelijk een stukje folielaag in kan zitten. Het gaat om de 600 milliliter verpakkingen Original en 0% toegevoegde suikers met een houdbaarheidsdatum tot en met september of december 2023.

Niet drinken

Mensen moeten de siroop niet drinken en kunnen contact opnemen met de klantenservice van Karvan Cévitam, dan krijgen ze hun geld terug.

"Wij hebben bij een zeer beperkt aantal bussen geconstateerd dat er stukjes van het beschermlaagje aan de binnenzijde van de verpakking zouden kunnen losraken", zegt de limonadeproducent.

Waarschuwing
Lees ook:
Waarschuwing voor hoofdkussen kind vanwege verstikkingsgevaar

Karvan Cévitam laat weten dat een stukje van het folielaagje in de drank terecht kan komen. Hoewel de folie is goedgekeurd voor gebruik in verpakkingen voor voeding, geeft de limonadeproducent aan geen risico te willen nemen. Daarom worden de verpakkingen ook uit voorzorg uit de supermarkt gehaald.

Ontbijtkoek

Peijnenburg laat weten dat mogelijk harde stukjes plastic zitten in een bepaald soort ontbijtkoek. Het gaat om Peijnenburg-ontbijtkoek glutenvrij met houdbaarheidsdatum 20 april 2023 en Peijnenburg ontbijtkoek glutenvrij parelkandij met houdbaarheidsdatum 4 mei 2023.

In deze producten wordt maiszetmeel gebruikt en de leverancier daarvan heeft Peijnenburg laten weten dat daar mogelijk harde stukjes in terecht zijn gekomen. Consumenten wordt aangeraden deze producten niet op te eten en weg te gooien.

Biologisch
Lees ook:
Biologisch onnodig duur? Bioboeren boos om prijzen in supermarkt

De ontbijtkoeken zijn sinds 14 februari mogelijk te koop bij Albert Heijn, PLUS, Hoogvliet en Picnic. Mensen die het product in huis hebben, kunnen hun geld terugkrijgen.