Ga naar de inhoud
Massaal op wintersport

Dit weekend lange files richting Alpen verwacht

Vorig jaar stonden Nederlanders in de voorjaarsvakantie ook in de file in de Alpen. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg

De ANWB waarschuwt dit weekend voor lange files richting de Alpen. Veel Nederlanders rijden morgen naar een wintersportbestemming in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. De voorjaarsvakantie begint namelijk in het zuiden van het land.

Volgens de ANWB wordt het zaterdag druk op de wegen in Zuid-Duitsland en net over de grens in Oostenrijk.

In Frankrijk staan er die dag waarschijnlijk files op de wegen ten oosten van Lyon. De verkeersdienst waarschuwt dat vooral de laatste kilometers richting de skioorden lang kunnen gaan duren.

Volgend weekend opnieuw

De voorjaarsvakantie voor de regio's Midden en Noord begint volgend weekend. Wintersporters kunnen dan opnieuw veel vertraging onderweg verwachten.

Voor
Lees ook:
Voor wintersportliefhebbers goed nieuws: er ligt overal genoeg sneeuw

De ANWB waarschuwde eerder deze week voor boetes in Oostenrijk voor het verkeerd aanbrengen van een tolvignet. Een woordvoerder denkt dat Oostenrijk actiever of op een andere manier controles uitvoert. Er zijn namelijk al tientallen boetes binnengekomen, meer dan normaal.

Auto vóór Keulen opladen

Onderweg naar Oostenrijk moeten wintersporters volgens accountants- en adviesorganisatie KPMG onderweg rekening houden met lange rijen bij laadstations.

Vooral op zaterdag 25 februari in de buurt van Frankfurt wordt het druk, waarschuwt KPMG, die adviseert om al vóór Keulen de auto op te laden.

Wintersport
Lees ook:
Wintersport dit jaar flink duurder, niet minder boekingen: 'Wel bezuinigingen'