Ga naar de inhoud
'Lhbtiq+-gerelateerd geweld'

Jongen krijgt 60 uur taakstraf voor zwaar mishandelen Frédérique

Beeld © @remyonline

De jongen die in juli 2021 het Amstelveense meisje Frédérique in een speeltuintje zwaar mishandelde omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen is of een meisje, is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur. Ook moet de inmiddels 16-jarige jongen een schadevergoeding betalen.

"Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt", antwoordde Frédérique destijds. Aan de aanval hield ze een gebroken kaak, neus en tanden over. De politie nam de gebeurtenis hoog op en liet weten dat 'de aanpak van lhbtiq+-gerelateerd geweld bij ons prioriteit heeft'. 

'Geen boosheid'

Na de behandeling van de zaak, vandaag achter gesloten deuren in de Amsterdamse rechtbank, gaf Frédérique haar belager een hand. Op het LinkedIn-account van haar vader schrijft ze in een verklaring: "Ik voel geen boosheid richting de verdachte. Met de straf die de rechter vandaag heeft uitgesproken hoop ik dat er ook voor de verdachte een einde komt aan een nare en onzekere tijd en dat hij of zij zijn of haar verdere leven hier niet mee achtervolgd zal worden."

Een
Lees ook:
Een scheve neus en 90.000 brieven: zo gaat het nu met Frédérique

Frédérique laat ook weten dat ze zich niet zal laten tegenhouden door de gebeurtenis van twee jaar geleden. "Mocht ik ooit weer in eenzelfde situatie terechtkomen dan zal ik precies zo reageren als toen."

Steunbetuigingen

Ze kreeg na het voorval steunbetuigingen en cadeaus, niet alleen uit Nederland maar 'zelfs vanuit Amerika tot aan Australië', en zegt daardoor geen 'nare herinneringen' te hebben aan wat er is gebeurd. Een deel van de schadevergoeding schenkt ze aan de Dusty Foundation, een stichting die mensen ondersteunt die slachtoffer zijn geworden van lhbtiq+-gerelateerd geweld.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update