Ga naar de inhoud
Stormloop op kaartjes

Vermeer-tentoonstelling stijf uitverkocht, wachten op extra avondtickets

In de rij voor Vermeers Meisje met de parel Beeld © ANP / Koen van Weel

De tentoonstelling Vermeer die vrijdag opende in het Rijksmuseum, is na een stormloop op de kaartjes nu al uitverkocht. Maar er komen mogelijk nieuwe tickets in de handel om op meer avonden bezoekers te ontvangen.

In totaal waren er zo’n 450.000 kaartjes beschikbaar, vertelde Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits in het tv-programma Buitenhof. Hij onderzoekt nu of er in de avonduren meer mensen kunnen worden toegelaten, maar tegelijkertijd kijkt hij naar de balans: "Je wilt dat de mensen die naar binnen komen de schilderijen goed kunnen zien." 

Website in de gaten houden

Op de vraag of er snel een aankondiging volgt dat het aantal avonden waarop de tentoonstelling te zien is, wordt uitgebreid, zegt Dibbits: "Houd de hele tijd de website in de gaten."

Dibbits noemt de liefde voor Vermeer 'wereldwijd gigantisch'. Hij vergelijkt de stormloop op de kaartjes met die bij popconcerten. "De eerste avond al probeerden zoveel mensen op de site te komen, dat hadden we natuurlijk ook wel verwacht, maar toch waren het er nog meer dan we aan konden, en toen was de site down."

De tentoonstelling Vermeer duurt tot en met 4 juni. Niet eerder waren er zoveel werken van de 17de-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van diens 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Er hangen zeven werken bij die niet eerder in Nederland zijn getoond.

Bekijk ook - Uniek: bijna alle schilderijen van Johannes Vermeer in museum

01:56
Bijzonder: bijna alle kunstwerken van schilder Johannes Vermeer bevinden zich op één plek.