Ga naar de inhoud
Opbrengst naar Giro555

Benefietconcerten voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië van start

Benefietconcert voor slachtoffers Turkije en Syrië in Hoogezand op 10 februari, ter illustratie. Beeld © ANP / Venema Media

Philharmonie Haarlem organiseert vandaag samen met onder anderen Willeke Alberti en Douwe Bob een benefietconcert om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook saxofonist Candy Dulfer doet mee aan het concert. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Giro555.

Het is het eerste benefietconcert in de randstad voor de slachtoffers van het natuurgeweld. In Hoogezand vond op 10 februari ook al een benefietavond plaats. Na het benefietconcert vanavond, volgen er nog meer benefietacties in de rest van het land. 

Benefiet Turkije & Syrië

In Paradiso Amsterdam wordt donderdag een benefietconcert gehouden, genaamd Benefiet Turkije & Syrië. Tijdens het evenement zijn artiesten en kunstenaars met Turkse, Koerdische en Syrische roots te zien, zoals Naaz, Özcan Akyol en Yesim Candan.

Het geld dat hierbij wordt opgehaald komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbevingen.

VN:
Lees ook:
VN: aardbevingslachtoffers in Syrië in de steek gelaten

Vrijdag is er een benefietconcert in De Doelen in Rotterdam, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske. Opbrengsten daarvan gaan naar Giro555.

En volgende week maandag is in film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam de film Snow and the Bear te zien. De opbrengst daarvan wordt gestort op Giro 7244 van het Rode Kruis.

Mensen in nood

De aardbevingen in het zuiden van Turkije aan de grens van Syrië hebben duizenden mensen het leven gekost. De tienduizenden gewonden, die veelal op straat leven op het moment, hebben dringend maaltijden en onderdak nodig. 

Bekijk hieronder ook de video waarin nog steeds overlevenden worden gevonden, zes dagen na de aardbeving. 

Zes dagen na de aardbeving nog steeds overlevenden gevonden

01:43
Bijna een week na de aardbeving in Syrië en Turkije worden nog altijd mensen levend uit het puin gered.