Ga naar de inhoud
'Daadkrachtig optreden'

Gasten restaurant in Best overmeesteren overvaller met vuurwapen

Beeld © ANP

Een aantal gasten van een restaurant in het Brabantse Best heeft gisteravond een overvaller overmeesterd die de zaak was binnengekomen en dreigde met vuurwapens. Ze hebben de man overgedragen aan de politie.

De 38-jarige man kwam rond 23.20 uur het restaurant aan het Dorpsplein binnen en eiste geld. 

Door het optreden van een aantal gasten mislukte dat. Ze wisten de vuurwapens af te pakken en hielden de man vast totdat de politie kwam. "Door daadkrachtig optreden van een aantal gasten is de man overmeesterd", zegt een politiewoordvoerder.

Tientallen mensen 

Op het moment van de overval waren er tientallen mensen in het restaurant aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. "Veel mensen hebben het zien gebeuren. Zoiets maakt natuurlijk veel indruk."

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie is uit het eerste onderzoek gebleken dat hij nepwapens bij zich had. Een zogeheten BB gun (luchtpistool) en een alarmpistool, dat bijna niet van echt te onderscheiden is.

Man
Lees ook:
Man schiet overvaller in restaurant VS dood, geeft buit terug aan gasten

De politie vermoedt dat de verdachte eerder deze week ook al een overval heeft gepleegd, op een cafetaria aan de Oirschotseweg in Best. Toen wist hij te ontkomen.