Ga naar de inhoud
'Ons hart is gebroken'

Furkan (26) uit Deventer omgekomen bij aardbeving Turkije

De 26-jarige Furkan Beeld © Privéfoto

De 26-jarige Furkan uit Deventer is één van de dodelijke slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Dat meldt de zus van de man in een bericht op Facebook. "Rust zacht mijn liefste, je hebt ons hart gebroken."

Ook de moskee in Deventer heeft het overlijden van de man bevestigd. "We zijn er kapot van", laat een woordvoerder van de moskee weten aan RTL Nieuws. Hij vertelt dat de ouders van Furkan maandag naar Turkije waren gevlogen om hem te zoeken. 

Furkan was op het moment van de aardbeving in het Turkse Kahramanmaraş omdat hij op vakantie was bij zijn neefje en nichtje, vertelt de woordvoerder.

Twee
Lees ook:
Twee mannen en vrouw uit Zutphen overleden in Turkije: 'Verschrikkelijk'

Ook de voetbalvereniging waar Furkan al zes jaar voetbalde, Turkse Kracht Deventer, heeft zijn dood bevestigd. Trainer Coskun Karademir laat aan RTL Nieuws weten dat iedereen verdrietig is op dit moment. "Ik hoorde het van zijn broer, en dan stort je wereld in. We hadden nog hoop, er werden nog mensen gered, onder wie baby's. Furkan was een sterke vent, we hebben er geen woorden voor dat hij is overleden."

'Samen verwerken'

"Het was een rustige, lieve jongen. Zo'n jongen die ruzietjes juist sust. We zijn echt verslagen nu, we herdenken en bidden samen. Iedereen heeft verdriet en huilt samen, het is verschrikkelijk."

De vereniging laat weten dat de familie en naasten van Furkan 'het zware verlies samen moeten verwerken' en vraagt daarom begrip, tijd en rust.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de dood van de man bevestigen noch ontkennen. Het dodental in Turkije en Syrië is inmiddels opgelopen naar zeker 11.000. Vooralsnog is dit de eerste Nederlander die bij de ramp is omgekomen.

Zeker
Volg het liveblog:
Zeker 11.000 doden door aardbevingen Turkije en Syrië