Ga naar de inhoud
Gebruikt valse namen

Politie zoekt Britse man die agent honderden meters met auto meesleurde

De gescheurde kleding van de agent en de verdachte Jaimie Patrick Bailey. Beeld © Politie

De politie heeft vanavond in Opsporing Verzocht de naam en foto gedeeld van een 37-jarige Britse man die een agent honderden meters meesleepte met zijn auto nadat hij aan de kant was gezet. Dat gebeurde eind januari in Zaandam. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De politieagent werd zo'n 300 meter meegesleurd, met snelheden tot 70 kilometer per uur. De Britse man, Jaimie Patrick Bailey, zou de politieagent ook meermaals hebben geslagen. De agent liet uiteindelijk los, met het risico om onder de rijdende auto terecht te komen. Hij kwam er met lichte verwondingen en kleerscheuren vanaf.

Politieagent
Lees ook:
Politieagent honderden meters meegesleept door aangehouden automobilist

De man was aan de kant gezet omdat de politie hem verdacht van rijden onder invloed en het gebruiken van een vals paspoort. "De verdachte stapte snel in zijn auto en reed weg terwijl de collega hem nog met beide handen vast had", schreef de politie van het Basisteam Zaanstreek na het voorval op Facebook.

Valse namen

De voortvluchtige Britse man maakt waarschijnlijk regelmatig gebruik van valse namen en papieren. Een van zijn bekende valse namen is Jamie Francis Vaughan. Het is mogelijk dat Bailey de valse naam Vaughan nog steeds gebruikt.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS