Ga naar de inhoud
Gevlucht naar België

Verdachte dodelijke steekpartij Delft overgeleverd aan Nederland

Politie en zwarte hekken op de plek waar de steekpartij plaatsvond. Beeld © ANP

De 31-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke steekpartij in een woonwijk in Delft, is overgeleverd aan Nederland. De man vluchtte na de steekpartij, waarbij een 33-jarige vrouw om het leven kwam, naar België. Maar na een achtervolging werd hij aangehouden.

En nu is de man dus weer terug in Nederland om hier terecht te staan. Hij wordt verdacht van de steekpartij die gisteren plaatsvond in de Frederik van Eedenlaan. Daarbij kwam de 33-jarige vrouw om het leven, maar raakten ook een 55-jarige man een 57-jarige vrouw zwaargewond.

Ze kenden elkaar

Hoe het nu met hen is, is onduidelijk. Volgens de politie kenden de slachtoffers en de verdachte elkaar. Wat de aanleiding was voor de steekpartij, wordt nog onderzocht. 

Vrouw
Lees ook:
Vrouw (33) overleden bij steekpartij woning Delft, verdachte aangehouden

De politie gaf kort na de steekpartij al wel aan dat 'de eerste bevindingen erop wijzen dat de aard van het incident in de relationele sfeer gezocht moet worden'.

Komt uit België

De verdachte wilde na de steekpartij terug naar België, hij komt namelijk uit het Belgische Heist-op-den-Berg. Hij kon alleen niet lang wegblijven van de politie, hij werd diezelfde dag nog aangehouden.