Ga naar de inhoud
Toegang tot account?

18-jarige die school in Rijswijk zou hebben bedreigd op vrije voeten

Archieffoto Beeld © Getty

De 18-jarige man uit Wateringen die zaterdagavond laat werd opgepakt omdat hij zijn middelbare school in Rijswijk zou hebben bedreigd, is vrijgelaten.

De politie onderzoekt of iemand anders toegang heeft gekregen tot een account van hem. Maar volgens een politiewoordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen dat de man nu niet meer wordt verdacht van de dreiging. 

De woning van de Wateringer werd na de dreiging doorzocht. Daar zijn geen wapens gevonden.

School en leerlingen bedreigd

Op een communicatieportaal van de school was zaterdag een bericht geplaatst vanaf het account van de leerling. Daarin werden de school en de andere leerlingen bedreigd.

Jongen
Lees ook
Jongen dreigt met schietpartij op school, politie valt huis binnen

"Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten worden en verbrand en na dit neem ik mijn eigen leven", schreef de leerling volgens de Haagse nieuwssite Regio 15. In het bericht stonden ook foto's van vuurwapens. Verder schreef de jongeman dat hij op school wordt gepest.

De politie nam de bedreiging zeer serieus, schreef zij zondagmorgen in een reactie: "Gisteravond kregen we meerdere meldingen van ouders over de bedreiging. We hebben het direct heel serieus genomen. Recherche is een groot onderzoek gestart en de verdachte is nog dezelfde avond aangehouden."

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week