Ga naar de inhoud
Foto's van vuurwapens

Jongen dreigt met schietpartij op school, politie valt huis binnen

Zwaarbewapende agenten in Wateringen. Beeld © Regio 15

De politie heeft gisteravond om 23.15 uur een 18-jarige jongen aangehouden die zou hebben gedreigd om op een school in Rijswijk mensen neer te schieten. Volgens de Haagse nieuwssite Regio 15 kregen leerlingen, ouders en docenten rond 20.00 uur een online bericht met de aankondiging. Korte tijd later vielen agenten zijn huis binnen.

"Op maandag 6 februari gaan jullie er allemaal neergeschoten worden en in verband daarmee neem ik daarna mijn eigen leven", schreef de jongen volgens Regio 15. In het bericht, te lezen op het interne communicatiesysteem van de school, stonden ook foto's van vuurwapens. Verder schreef de jongen dat hij op school wordt gepest.

De gewaarschuwde politie stuurde agenten, onder wie onderhandelaars en hondengeleiders, naar het huis van de verdachte in Wateringen. Hier is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

'Heel serieus genomen'

Een woordvoerder van de politie Den Haag bevestigt de aanhouding. De bedreiging kwam binnen op het schoolportaal. "Gisteravond kregen we meerdere meldingen van ouders over de bedreiging. We hebben het direct heel serieus genomen. Recherche is een groot onderzoek gestart en de verdachte is nog dezelfde avond aangehouden."

Of hij serieus het plan had zijn dreigement uit te voeren, is nog niet bekend. Hij zat vanochtend nog vast. 

Bij doorzoekingen in de woning zijn geen wapens aangetroffen.