Ga naar de inhoud
Twee slachtoffers

Verdachte aangehouden voor fatale brand in Arnhem

De brand in de De Wiltstraat in Arnhem, waarbij twee doden vielen. Beeld © ANP

De politie heeft een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij de fatale brand in Arnhem, waarbij afgelopen dinsdag twee dodelijke slachtoffers vielen. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog in volle gang.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Details over de verdachte werden niet gegeven. "Het is het goed om aan te geven dat we meerdere scenario's uitlopen", schrijft de politie. "Er is nog geen definitief uitsluitsel over hoe de brand is ontstaan. De aangehouden verdachte zit vast en wordt gehoord."

Eerder werd bekend dat de twee dodelijke slachtoffers van de brand de 46-jarige bewoonster van het huis aan de De Wiltstraat en een 51-jarige vrouw uit Arnhem zijn.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog. Mogelijk is die begonnen in een schuur waar een woning bovenop was gebouwd. In die afgebrande schuur achter woonhuizen in de straat ontdekten brandweer en politie dinsdagavond een lichaam. Pas later werd bekend dat er een tweede lichaam was gevonden.

Klachten van de buurt

Door de grote brand werden twee huizen totaal verwoest. Vijf andere woningen raakten onbewoonbaar.

Buurtbewoners hadden al vaak geklaagd over overlast in en rond de schuur en de woning. De gemeente Arnhem was bezig met handhaving, maar de eigenaar van het gebouw maakte daartegen bezwaar. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft toegezegd dat uitgezocht wordt wat er ambtelijk rond het bouwwerk is gebeurd.

Tweede
Lees ook:
Tweede lichaam gevonden na brand in Arnhem