Ga naar de inhoud
Kunnen nog wel veel leren

'Máxima steelt de show, maar ook Willem-Alexander is nog best swingend'

Dansmoves Máxima en Willem-Alexander gaan de wereld over

00:34

De filmpjes met een dansende Máxima, Willem-Alexander en Amalia gaan de wereld over. Vooral de koningin krijgt alle lof voor haar soepele moves terwijl de koning wat minder gemakkelijk in het ritme komt. Wij vroegen twee salsadocenten hoe goed het koningspaar het daadwerkelijk doet.

"Laat ik het zo zeggen: als ze bij ons op les zouden komen, dan zouden we ze nog een hoop kunnen leren", zegt Michel, dansleraar bij Typical Tropical in Rotterdam. De koningin komt er volgens hem wel iets beter vanaf. "Ze is wat losser in de heupen."

Ook José, dansleraar bij Sabor de Cuba in Amsterdam, is tevreden over de danspasjes van koningin Máxima. "Ze danst op de maat en heeft een goed ritme." De pasjes zijn volgens hem wel vrij simpel. Iedereen zou dat volgens hem moeten kunnen.

De dansmoves van Máxima en Willem-Alexander gaan de wereld over

00:34
Op sociale media worden beelden van het dansende koningspaar massaal gedeeld.

Voor vrouwen is dansen sowieso makkelijker, beweert dansleraar Michel. De Argentijnse roots van de koningin zullen helpen, maar ook Nederlandse vrouwen hebben over het algemeen losse heupen. Toch is er hoop voor de mannen, zegt Michel. "De mannen die bij ons op les komen worden vaak ook geweldige dansers."

Misschien wel een goede tip voor de koning om eens langs te komen? Michel vindt het best wel meevallen met de houterigheid van de koning. "Hij is nog vrij swingend. Ik heb ook weleens mensen gezien waarbij ik dacht: ga maar weer zitten."

Máxima steelt de show

De video's van de dansende koningslieden laten vooral veel vrolijkheid zien. Volgens Michel hoort dat er ook een beetje bij het Caribisch gebied. "Máxima steelt natuurlijk wel de show met haar performance."

Mochten ze nog willen oefenen, dan zijn Máxima en Willem-Alexander welkom bij beide dansscholen. José: "Iedereen is welkom, zij ook."

Bekijk ook: Prinses Amalia danst met lokale bevolking op Bonaire

06:22
Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima schudden hun heupen op reis. Ook prinses Amalia omarmt de lokale culturen.